Dezvoltarea ta personală și/sau profesională depinde doar de tine

Act ! You can not see a good project unless it's implemented.

Pentru a avea parte de succesul ce tu îl dorești este necesar să te miști în direcția acestuia. Nu renunța și vei câștiga.
Noi, echipa EuSi365.com, te va ajuta să-ți păstrezi direcția ce tu o dorești.
Înscrie-te în lista noastră de corespondență și vei fi primi notificările necesare ca tu să-ți duci viața la următorul nivel.
Email address
Numele tau

Cum să savurezi fericirea și să profiți de călătoria spre succes

ssavureazacalatoria

Din experiența mea, experienţă ce s-a întins pe mai mulţi ani şi prin mai multe ţări din Europa, am putut observa atat partea bogată cat si partea săracă a oamenilor.
Nemulţumirea nu ţine cont de naţionalitate, bogaţie sau sărăcie. Viaţa ne poate oferi o gamă variată de metode de a ne face să fim sau nu fericiţi.
Un rol important şi foarte puternic este jucat de gândurile nemulţumirii.

Oamenii din ziua de astăzi sunt atât de preocupaţi să critice, să urmarească şi să judece pe alţii încât uită că de fapt tot ce este important în această lume este satisfacţia personală.
Lumea ce ne înconjoară ne îndemnă să fim nemulţumiţi cu statutul nostru pentru a fi motivaţi să ne schimbăm sau sa luptăm pentru mai mult.
Ei bine, eu sunt aici pentru a-ţi spune că nu contează cât de bogat sau sărac sau egal ce, eşti, atât timp cât nu eşti mulţumit de tine şi de ce ai în viaţă, nimic şi nimeni nu iţi va aduce mulţumirea dorită.

Mulţi cred că mulţumirea vine cu un ţel, cu un obiectiv.
OK! Dar în momentul în care vei ajunge să îţi atingi ţelul sau obiectivul cât timp vei fi mulţumit?

Acum poate că veţi spune: ”Stai puţin Marius! Tu ne dai lecţii despre succces, dar dacă spui asta, lumea va interpreta că nu este nevoie să mai lupte pentru mai mult!"
Ei bine, NU! Nu asta spun acum! Hai să despărţim cumva aceste doua idei.

Idea de satisfacere şi motivarea de a lupta pentru mai mult.
Spus cu alte cuvinte, noi, am fost învăţaţi de societate că pentru a avea succes este necesar să fim nemulţumiţi cu ce avem.
La un anumit nivel, această teorie face sens pentru că are ambii factori motivaţionali: plăcere şi durere.

Daca simţi destulă durere, dezamăgire sau nesatisfacere vei ajunge să te motivezi pentru a lupta, corect?
Sub paradigma, că este necesar să fi nemulţumit de ce ai pentru a lupta să ai mai mult.
Aceasta este filozofia culturii noastre. Nesatisfacţia.
Nemulţumirea duce la motivare, motivarea duce la acţiune, acţiunea duce la succes.
Doresc să îţi aduc aminte că partea filozofică poate să ducă la succes dar nu la un succes fericit. Fericirea ta nu va avea loc în acţiunile şi drumul tău spre succes folosind această teorie.

Să presupunem că iti doresti sa faci bani, un milion €, iar rezultatul de a face un milion € îţi ia 5, 10 sau 20 ani.
Imaginează-ţi că ai făcut acel un milion €!  Te uiți la contul, sacoşa sau geanta ta cu bani şi spui ”Super fericire! Sunt milionar! Acesta a fost ţelul meu şi l-am atins! Hai să petrecem!”
Te distrezi organizând o super petrecere. Eşti cel mai tare şi eşti în centrul atenţiei, dar ce se întâmplă peste două sau trei săptămâni? Nimic nu s-a schimbat în viaţa ta înafară de faptul că ai un cont gras de economii şi poţi să-ţi permiţi lucruri ce nu ţi le puteai permite. Ce înseamnă un milion € în aceste zile?
Îţi cumperi o casă, o masină,  pui bani deoparte pentru studiile copiilor, investeşti într-o afacere şi... "şi restul să aştepte" după cum spune o vorbă românească.

După, începi să te gândeşti cum să faci următorul milion sau 3 sau 5 sau 10 milioane € şi iar intri în starea de nemulţumire pentru a avea avântul şi motivaţia necesară succesului.
Deci, sub aceeaşi filozofie, hai sa fim iar nemulţumiti să ne pierdem fericirea primului milion şi să luptăm să facem urmatoarele milioane €.

Poți observa cum această filozofie distruge fericirea? Există o alta opţiune?
Hai să presupunem că eşti motivat de tot ce ai în viaţa ta şi de tot ce faci momentan! Să presupunem că esti motivat de progres, sau de pasiune în loc de nemulţumire şi durere.
Cu alte cuvinte, dacă ai fi mulţumit cu starea ta actuală?
Poate ca a venit timpul să modificăm definiţia fericirii/satisfacţiei în distracţie, realizare, pasiune, progres, excitare; toate acele lucruri ce noi le definim ca fiind ”fericire”.
Să schimbăm aceasta în acele mici lucruri ce le vedem ca fiind realizări şi fericiri tot timpul zilei.

Definiţia este MULŢUMIRE!
Nu trebuie sa radiezi în fiecare minut pentru a fi fericit. Este necesar să poţi spune: ”Sunt mulţumit în această secundă şi în acest moment”. Cu alte cuvinte, tot ce este necesar este să armonizezi cu momentul actual.
Asta nu înseamnă că trebuie să fi satisfăcut cu o situaţie intolerabilă. Înseamnă că este necesar să realizezi că şi această situaţie intolerabilă va trece şi că vei găsi metode de a trece peste obstacolele ce îţi stau în calea ta spre succes.
Înseamnă să-ţi trăieşti viaţa. Să iei tot de la viaţă aşa cum este, rău, bun, urât, frumos, mare, mic şi să te bucuri de fiecare posibilitate pe care viaţa ţi-o oferă în fiecare moment.

Poţi să faci asta? Faci asta?
Oferă-ne un feedback, vrem să ştim ce gândeşti şi vrem să auzim părerea ta!

Numele Tau (obligatoriu)

Email-ul Tau (obligatoriu)

Unde Vrei să ajungi?

Trăieşte-ţi viaţa aşa cum îţi doreşti!
Marius-Andrei