Dezvoltarea ta personală și/sau profesională depinde doar de tine

Act ! You can not see a good project unless it's implemented.

Pentru a avea parte de succesul ce tu îl dorești este necesar să te miști în direcția acestuia. Nu renunța și vei câștiga.
Noi, echipa EuSi365.com, te va ajuta să-ți păstrezi direcția ce tu o dorești.
Înscrie-te în lista noastră de corespondență și vei fi primi notificările necesare ca tu să-ți duci viața la următorul nivel.
Email address
Numele tau

Networking, o activitate necesară în viața antreprenorială!

business-networkingPoate că te întrebi de ce este necesară această activitate. Să nu te gândești aici la pile și relații. Nu! Nu despre asta este vorba în networking în afaceri.
Știm prea bine, că afacerile se fac între și cu oameni. Oameni ce au, ca și mine sau ca tine, un așa numit sentiment stomacal când vine vorba de conectivitate sau conexiune cu o persoană anume.
Ei bine, despre acest lucru este vorba. În momentul în care te gândești să faci o afacere este necesar ca tu să te lași înconjurat de astfel de oamnei.
Nu poți să ajungi să faci afaceri dacă stai acasă și te uiți la emisiuni de educație în business.
Este necesar să mergi acolo unde merg oamenii de business și să îî ascuți, să le vezi comportamentul să îi studiezi, pentru că tu vei ajunge să colaborezi cu acești oameni.

Poate câțiva dintre voi mă vor contrazice și-mi vor spune: ”Eu, (mama, tata, eu sau egal cine) am o afacere ce merge foarte bine și nu trebuie să mă duc la tot felul de întâlniri pentru că la mine vin clienții și nu duc lipsă de aceștia.” Ei bine te felicit și pot să îți spun că, probabil, faci parte din acel procent major de antreprenori din România ce au un butic.
În primul rând un chioșc, butic, magazin de la coț, aprovizionat cu produse achiziționate de la angrosiști, nu o pot clasifica ca fiind o afacere.
Mai ales dacă TU (revin, mama, tata, eu sau egal cine) ai un program bine stabilit, de genul azi lucrez eu, mâine mama și așa mai departe.
Să nu mă înțelegeți greșit! Este foarte bine că puteți face acest lucru și că, la urma urmei aveți o ocupație. Dar nu sunteti antreprenor, ci angajați la acest magazinaș, magazinaș ce este dependent de foarte mulți factori externi, dar nu aceasta este tema acestui articol.

Să continuăm! Networking, cum și unde?
Ei bine, această problemă am întâmpinat-o și eu, dar după ce mi-am făcut ordine în planuri, am reușit să descopăr locurile în care poți să faci networking.

PESTE TOT! Nu există un loc în această lume în care nu poți să faci networking, mai ales când vorbim de întâlniri între persoane.

La  școală, grădiniță sau creșă, când vă luați copilul, nu ezitați să zâmbiți și să discutați cu parinții cu care vă întâlniți. Atenție! Nu agasați. Aici este vorba doar de acea legătură în care puteți afla ce fac și cu ce se ocupă aceștia. După care puteți, când relația ajunge la anumit nivel, să prezentați o posibilă afacere sau o posibilă colaborare.

În locurile în care vă pretrece-ți cel mai mult timp. La ”birou” (am pus birou in ”” pentru că nu toți suntem în această poziție) aveți colegi ce activeaza și în alte domenii după program. Dar poate cunosc pe cineva cu care vă pot pune în contact. Se numește referință. Referința este o acțiune ce declașează emoții. Este normal. De câte ori ați cerut o referință? ”Nu cunoști pe cineva care.... să mă ajute.... să-mi facă...?” Ei bine, când primești acea refeință, o parte din încrederea pe care o are persoana ce ți-a oferit referința o transferă către tine, iar tu când intri în contact cu referința și îi spui de unde ai auzit de aceasta, ea preia referința ca o reclamă, o laudă, o ridicare în slăvi. ”Ai auzit? Cutare m-a recomandat!”

Dar cele mai bune legături de networking în afaceri le faci acolo unde se întânlesc oamenii de afaceri.
De exemplu, marți 07.06.2016, pentru mine a fost una din aceste zile.
Zi în care mi-am petrecut mai bine de 80% din timp cu astfel de oameni.
BizzClubMi-am început ziua cu o întâlnire la micul dejun, 07:30, întâlnire ce o recomand pentru toți cei ce fac sau vor să facă afaceri.

Bizz Club Timișoara, sau Bizz Club, pentru că nu este doar în Timișoara, este un club puternic de business networking, bazat pe ajutor reciproc și educatie. În acest club, ne întâlnim săptămânal la micul dejun și discutam despre afaceri. Facem schimb de recomandări și învățăm de la experți. Bizz Club este prezent în Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași și Brașov și se extinde.

Bizz Club are o viziune foarte clară. Dorește să fie clubul din Europa de Est care generează cele mai multe afaceri prospere pentru membrii săi. Comunitatea acestui club va crește continuu și își va atinge obiectivele prin respect și ajutor reciproc.

Bizz Club oferă un ambient de networking dinamic, care atrage oameni de afaceri ambițioși ce au ca obiectiv creșterea afacerii. Și, la randul lor, aceștia să fie dispuși să îi ajute și pe ceilalți membri să atingă același obiectiv.

După care, de la 10:00 am fost invitat la un eveniment organizat de Horatiu Petrusa Cioaza si Zoltan Veres la Hotel Lido, în care Zoltan ne-a prezentat partea emoțională ce are loc în afaceri.

Cum să valorifici puterea emoțiilor tale în business și carierăZoltanVeres

Inteligența Emoțională este una dintre cele mai importante descoperiri din ultima perioadă.
Deja ajută oameni din toată lumea să își valorifice potențialul. Să evolueze în carieră. Să gestioneze cu succes relațiile profesionale și personale. Să aibă vieți mai împlinite. Și multe altele.
Din acest motiv, acest domeniu primește tot mai multă atenție în lumea afacerilor și a profesioniștilor de top.
De asemenea, numeroase studii atestă: Inteligența emoțională este o componentă esențială care te ajută să ai rezultate mult mai bune pe toate planurile vieții.

Toate aceste puncte, au fost foarte bine descrise și punctate de Zoltan.
Am descoprit toate cele 4 puncte emoționale ce în subconștientul meu am știut că există. Angajat, liber profesionist, antreprenor și investitor.
Am aflta cum funcționează fiecare dintre aceste puncte și pot să îmi fac o autoevaluare pentru a vedea exact unde mă aflu în acest moment.
Cu toate că fiecare dintre noi bănuim, dăm cu presupusul de modul în care emoțiile influențează piața de business în Romania nu mulți știm să depășim dificultățile pe care le întâmpinăm.
Am învățat, în scurta prezentare cum să folosesc fiecare profil emoțional în carieră, în funcție de obiectivele mele.
Controlul asupra emoțiilor nu pot să spun că este de domeniul trecutului, dar acum știu mult mai bine ce butonașe să acționez pentru a gestiona stresul din viața mea profesională.
Stabilirea obiectivelor este pentru mulți dintre noi o listă interminabilă în care nu mai apucăm să scriem sau să tăiem ceva din aceasta. Cu ajutorul lui Zoltan am descoperit cum să nu mă mai autosabotez când îmi stabilesc obiectivele personale și profesionale.
Acum pot să fac și diferența între un plan slab și un plan de acțiune puternic care aduce rezultate.

Book-LandDe la 15:00 am avut plăcerea de a ajunge să fiu invitat de Calin Iepure, la evenimentul susținut de Bookland Evolution, ca antreprenor.
Eveniment ce îl recomand din suflet tinerilor, studenților și elevilor ce se gândesc că vor să devină antreprenori.
Mulți confundă antreprenoriatul cu un statut, un post de muncă sau o ocupație. Antreprenoriatul este un stil de viață. Dacă ești antreprenor, ești 24 din 24, nu se încheie la 17:00 când pleci acasă.

În 2011 BookLand a adus schimbarea în lumea carții. A coborat-o din turnul de fildeș și a adus-o în mijlocul oamenilor și în spațiul lor de socializare și recreere prin organizarea celei mai de amploare Caravane naționale de carte, activă 700 zile, care a poposit în centrele comerciale, piețele și parcuri, în reședințele din 40 județe. Ca extensie pragmatică a conferințelor, inPractica.ro este o platformă GRATUITĂ în care tinerii pot găsi oportunități de practică, internship-uri, traineeship-uri, part-time jobs și voluntariat pentru a-și perfecționa abilitațile, a dobândi cunoștințe practice și a-și defini obiectivele carieristice.
Un eveniment plin de emoții și lecții de viață ce sunt de mare ajutor pentru cei ce doresc să pășească pe acest drum.

După cum prea bine poți să observi, am avut un program foarte încărcat în această zi și pot să spun că nu am avut decât de învățat.
Continuă să crești, să înveți și să te dezvolți.

Trăiește-ți viața așa cum îți dorești!
Marius-Andrei