Dezvoltarea ta personală și/sau profesională depinde doar de tine

Act ! You can not see a good project unless it's implemented.

Pentru a avea parte de succesul ce tu îl dorești este necesar să te miști în direcția acestuia. Nu renunța și vei câștiga.
Noi, echipa EuSi365.com, te va ajuta să-ți păstrezi direcția ce tu o dorești.
Înscrie-te în lista noastră de corespondență și vei fi primi notificările necesare ca tu să-ți duci viața la următorul nivel.
Email address
Numele tau

De ce nu avem timp?

Ai nevoie de mai mult timp zilnic pentru a te dezvolta personal și profesional? Iată câteva obiceiuri de pierdere de timp la care este necesar să renunți.

De când mă știu, tot am planificat și planificat fiecare zi, în așa fel încât să ajung să am cât mai mult timp de câștigat din acea zi.
Nu de fiecare dată mi-a reușit, ba mai mult, pot să spun, calculând toți anii, că de fiecare data am eșuat în a duce la capăt totul așa cum am planificat. Cred că dacă reușeam, acum eram mult mai aproape de țelul vieții mele, dar tot așa pot să spun că această călătorie nu ajungea să fie atât de distractivă și de plăcută. Fiecare lucru se întâmpla în folosul nostru. Asta este părerea mea.

Dar, după cum fiecare dintre voi a putut observa, viața de zi cu zi devine din ce în ce mai aglomerată și mai provocătoare. Așa că, bine este să ne scăpăm de obiceiurile ce ne fac să pierdem inutil din timpul scurt pe care oricum îl avem. Asta nu înseamnă că nu ne putem distra în această perioadă. Până și cei mai ocupati și de succes oameni au perioade când profită de fiecare lucru bun pe care viața îl oferă.

Oamenii de succes știu cum să-și împartă timpul în așa fel încât să facă loc atât pentru muncă cât și pentru plăcerile vieții. Acest lucru îl reușesc prin a se concentra asupra lucrurilor importante. Atunci când se lovesc de lucruri neașteptate, nu este necesar să-și refacă programul zilei sau a săptămânii, aceștia fiind pregătiți pentru orice apare nou și important.
În cazul în care dorești să ajungi ca oamenii de succes și vrei să ai un program încât să ai timp pentru lucrurile importante din viața ta, citește următoarele sfaturi oferite de cei mai de succes oamenii.

Social Media

Conform celor de la Business Today, utilizarea mediilor de socializare reduce productivitatea cu 13%. Cu un asemenea risc, antreprenorii de succes nu pot să-și permită să cadă în ispita Facebook sau Twitter. Asta doar în cazul în care mediile de socializare nu fac parte din activitatea ta principală. Astfel, aceștia ne sfătuiesc să ne ștergem aceste aplicați de pe telefoanele mobile. Accesând conturile de social media de pe calculator sau laptop, îmbunătățim performața și timpul petrecut ajunge să fie limitat.
Sursă de inspirație: Science Explains Why You’re Addicted to Social Media — and How to Break That Addiction

Zile neplanificate

Ne ia doar câteva minute să ne planificăm timpul pentru o zi. În cazul în care vei sări peste acest pas, mereu vei ajunge să constați că ești cu un pas în urmă față de cum te-ai gândit. Ia-ți timp, în fiecare dimineață, pentru a scrie sarcinile importante ce vrei să le realizezi în acea zi și organizează această listă prin ordinea priorităților. Cele mai importante și mai dificile pe primul loc ;).

Multitasking

Deja se știe clar că oamneii, oricât ar dori aceștia, nu pot sa fie activi multitasking. Contrar cestui adevăr, mulți antreprenori încă se luptă să dovedească contrariu, dar dau greș.
Mută viteza de activitate într-o treptă inferioară și astfel vei reuși să te concentrezi pe un singur lucru ce îl ai de făcut și îl vei duce la bun final. Primirea de emailuri și mesaje este activitatea ce te înlătutră cel mai rapid de la obiectivul pe care l-ai în ziua respectivă. Programează-ți două perioade pe zi, în care să-ți verifici cutia poștală și astfel nu vei ajunge să te abați la fiecare ”You got Mail”, de la obiectivul tău. Google Calendar, sau orice alt software online de programari obiective, te poate ajuta să-ți planifici astfel ziua.
Sursă de inspirație: Why Multitasking Is a Myth That’s Breaking Your Brain and Wasting Your Time

Meetinguri / Conferințe

Majoritatea conferințelor sunt o pierdere de timp și bani, mai ales pentru acei ce au o multitudine de lucruri de rezolvat și de planificat. Nu participa la o conferință doar pentru a primi informația necesară. Același lucru îl poți obține și printr-un E-Mail sau mesaj. Participă la conferințe ce necesită părerea, experiența, expertiza sau raportul tău. Chiar și atunci poți să trimiți pe altcineva în locul tău. Asta dacă nu ești singura persoană ce poate oferi acele informații.

Grijile purtate și avute

Antreprenorii tind să fie obsedați de viitor. Vor să știe și să se gândească în permanență unde vor ajunge companiile lor în viitorul apropriat și îndepartat, ce fel de probleme pot să apară și cum le pot face față pentru a-și îmbunătății compania.
Previziunile sunt bune, dar grijile nefondate și fără folos vă pot opri din a îndeplini obiectivele primordiale ce necesită atenție zilnică. Planifică timp pentru acest fel de grij, dar fă toate acestea cu un folos sub forma unui plan de viitor pentru compania ta sau pentru tine personal, pentru că nu vrei să mergi orbește înainte, iar după concentrează-te pe ceea ce este necesar să faci în următoarea perioadă apropriată.

Călătoriile de afaceri

Șeful are parte de călătorii și de întâlniri, marea majoritate a timpului, corect? Greșit. Majoritatea călătoriilor de afaceri, ca și majoritatea conferințelor, sunt activități ce se pot delega în loc să participi personal. Acestea sunt deja discutate și preplanificate, încât o persoană capapilă vă va poate înlocui fără nici o problemă. Participa la evenimentele importante, dar lasa restul echipei tale. În cazul în care chiar vrei să ști ce se întâmplă înafara companiei tale, la aceste ședințe, roagă personalul ce te înlocuiește să aducă notițe, dar și în acestea să fie doar cele mai importante aspecte ale ședinței. Cu toate acestea, aveți grijă să nu insultați partenerii prin absența dvs. În cazul în care prezența dvs va face diferența, atunci fiți prezent și fiți activ.
Sursă de inspirație: 5 Business Travel Tips That Will Improve Your Life

Productivitate

Mulți patroni se bat cu cărămida în piept și încearcă să scoată în evidență cine lucrează mai mult. Adevărul este că a lucra mult nu înseamnă că ești eficient. Nu confunda mișcarea cu progresul. În realitate, studiile făcute de Universitatea Stanford, arată că munca multă nu numai că nu este eficientă dar în același timp este ineficientă pentru activitatea zilnică.
Învață când este timpul să te oprești și să te concentrezi pe lucrurile personale și când să fi activ profesional. Pregătește-ți de cu seara notițe cu lucrurile importante de făcut la prima oră după care mergi la o plimbare în parc. Sună rău pentru șefi, dar o dimineață productivă este mult mai bună decât o seară inactivă la birou. Antreprenorii au multe de făcut și prea puțin timp pentru a face toatea acestea.

În loc să te plângi că nu ai timp, taie din calendar activitățile neproductive, planifică-ți zilele și vei începe să obți mai multe dintr-o zi decât alți într-o săptămână. Atât compania cât și familia și prientenii, îți vor mulțumi pentru asta.