Dezvoltarea ta personală și/sau profesională depinde doar de tine

Act ! You can not see a good project unless it's implemented.

Pentru a avea parte de succesul ce tu îl dorești este necesar să te miști în direcția acestuia. Nu renunța și vei câștiga.
Noi, echipa EuSi365.com, te va ajuta să-ți păstrezi direcția ce tu o dorești.
Înscrie-te în lista noastră de corespondență și vei fi primi notificările necesare ca tu să-ți duci viața la următorul nivel.
Email address
Numele tau

Ateliere in Antreprenoriat

Dupa cum v-am obisnuit, va scriu si va povestesc despre demersurile pe care le fac si pe care le propun in dezvoltarea personala si profesionala a fiecaruia dintre noi.

Cu ceva timp in urma, am inceput sa particip la modulele de Anteliere in Antreprenoriat organizate de Fundatia Romanian Business Leaders, organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, infiintata in iulie 2011.

Obiectivul acestei organizatii este sa dezvolte o platforma de actiune si implicare sociala pentru liderii din mediul privat. Scopul ultim este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru business-ul responsabil si in felul acesta, pentru toti romanii.
Comunitatea Romanian Business Leaders numara peste 300 de antreprenori si CEO de companii din Romania care, lucreaza voluntar in proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, in domeniile educatiei, culturii antreprenoriale si bunei guvernari.

Cu ce m-a ajutat aceasta fundatie de dezvoltare personala si profesionala pana acum?

Pe langa faptul ca am intalnit multi antreprenori sau persoane ce doresc sa intre in lumea antreprenoriatului, persoane de calitate cu care iti face placere sa-ti ocupi timpul, am invatat pana acum multe aspecte noi legate de afaceri si de modul in care se fac afacerile.

La primul modul, am avut placerea de a invata despre Definirea Afacerii si Avantajul Competitiv alaturi de Ovidiu Toader, omul care a reusit sa ma influenteze intr-un mod foarte pozitiv atunci cand am avut nevoie. [citeste Ce s-a intamplat]

Ovidiu este un antreprenor ce are la activ mai mult de 19 ani experienta in antreprenoriat, timp in care a creat 9 companii din care 5 le-a vandut, la 2 este inca partener si 2 le-a inchis. In toata aceasta perioada a invatat management, coaching, negociere, crearea si motivarea echipelor prin participarea la programe de educatie profesionala sustinute de cei mai buni profesori si traineri.

Al 2-lea si al 3-lea modul a fost prezentat si sustinut de un om pe care multi il considera ca fiind persoana ce-ti defineste motivatia in lumea antreprenoriatului si persoana ce te face sa vezi realitatea. Vorbim de Florentin Banu, persoana ce a rezistat cu brio crizei financiare, cu firmele conduse de acesta, printre care si Banu Construct, o firma de dezvoltare de imobiliare, ce in acea perioada avea un capital mare de investitii blocat in constructia de imobiliare, dar si persoana ce n-a indulcit copilaria si viata cu eugenia „Joe
Da la Florentin am invatat ce inseamana Marketing-ul  si Pozitionarea pe piata si in acelasi timp ne-a explicat despre arta vanzarii si a negocierii.

Modulul 4 a continuat la fel de plin de informatii si educatie alaturi de Mihai Tataran, modul in care am invatat si discutat despre Creativitate si Inovare. Mihai conduce o afacere de succes, Avaelgo, o firma de consultanta in IT, consultanta Cloud si training in management de infrastructura IT. Mihai participa activ si este implicat in proiectele de viitor ce sunt dezvoltate de Microsoft, fiind certificat Microsoft MVP din 2009.

La fel de educational a fost si modul 5, modul in care l-am avut pe Razvan Ogircin langa noi sa ne explice cate ceva din experienta lui despre Leadership. Razvan este CEO in doua firme „construite” de el din perioada in care era un student „infometat” de lumea antreprenoriatului.
Razvan nu vorbeste de companiile lui, Dale Carnegie Training Romania si AIMS Human Capital Romani, ca si cum acestea ar fi ale lui, ci explica cu mandrie ca este vorba despre o echipa si despre o unitate a echipei. Ce am invatat de la el, pe langa faptul ca ne-a dat o multime de exemple despre leadership, a fost un sfat pe care il voi rumeaga mult timp: „Este foarte bine sa-ti faci prieteni din randul angajatilor, dar este o greseala sa-ti faci angajati din randul prietenilor!

Citind toate acestea, sper ca data viitoare, la urmatoarea serie de module de Ateliere in Antreprenoriat, sa ajungi sa participi si tu si sa impartasesti experieta ta cu ceilalti.

Fii pe faza pentru continuare… VA URMA CU MODULUL 6 si 7.